Hvem er jeg?

Hei! Jeg heter Ingrid. På denne bloggen vil du finne mye om håndarbeid og mine prosjekter.

Jeg har vokst opp med kreativitet rundt meg hele livet, og har alltid drevet med tegning og maling. På videregående ble valg av linje: formgivning. Her fikk jeg prøve meg på mye nytt, blant annet klesdesign. Rundt samme tid begynte jeg å jobbe hos Inspirerende Hobby i Molde, som er en garn- og hobbybutikk. Summa summarum: jeg begynte å strikke og sy egne klær, og det har jeg nå hold på med siden 2015.

Jeg syr for det meste kjoler og skjørt, da det er det jeg liker å gå med. For den som lurer så har jeg en over 20 gammel symaskin, som jeg har arvet, og den funker til det meste. Når det kommer til å fikse klær, hull ol., foretrekker jeg å sy for hånd. 

Strikking er noe jeg gjør hver dag, og for meg er det en måte å koble av på. Jeg strikker alt fra trend-strikk til tradisjonelle kofter. For det meste strikker jeg til meg selv og samboeren, men også litt gaver. Opp gjennom årene har jeg bygget meg opp et solid garnlager, (sånn går det når man har jobbet mye i garnbutikk – «yrkesskade»). Jeg er også svak for nye prosjekter, og har derfor mange prosjekter på pinnene samtidig. Videre følger litt mer fakta om meg:

  • Favorittfarge: gul (og farger generelt).
  • Liker godt å lage klær med striper, for da får jeg leke med fargesammensetninger!
  • Favoritt garn: Alpakka ull fra Sandnes Garn, og generelt alpakka-ull garn (gjerne sammen med en mohair tråd).
  • Favoritt strikkepinner: Zing og Symfonie, begge i avtagbare varianter. 
  • Liker å strikke på pinne 4-6 
  • Favorittplagg: en rød Basic genser – Sandens Garn 

Oppsummert kan jeg si at jeg har laget mye klær siden jeg begynte, og har prøvd og feilet mye. Gjennom dette har jeg samle en del erfaringer, som jeg nå ønsker å dele med dere. Til sist legger jeg ved en liten bilde-collage av noen av plaggene jeg har laget opp gjennom årene. 

«Lady Fingers Sweater» – Morgan Woltersdorf, «Candy-genser» – eget design, #kreatvi sammen – GS design, «kjole»: eget design, «Basic genser» – Sandens Garn, «skjørt» – eget design, «Ingrid-kjole» – eget design.